Cor was hier | Cor Jarings bewogen leven

COR JARINGS BEWOGEN LEVEN COMPILATIE: SANDER TROELSTRA Co£ was hier

7

36 Die lui hadden vaak meer dan een half jaar £ondgezwalkt over alle zeeeën en oceanen zonder een vrouw te zien, laat staan haa£ aan te raken, laat staan... Met zakken die uitpuilden van het geld trokken ze de rosse buurt in. Nieuwsgierig naar de plaatsen van obscuur ve£tier, bronstig als hengsten, al dronken bÿ de gedachte aan de ove£vloed van alcohol.

65

67 Publicity, daar draait het om. Als je dat weet, heb je de halve we£eld in je zak. Dan lach je je een aap, de hele dag. Publicity. Je moet gewoon een paar foto’s van mÿ nemen. volgend jaar gaan er gekke dingen gebeuren in Amsterdam. Het wordt een van de gekste steden van de wereld. Amsterdam is de ke£n waar alles om draait.

239 238

263

300

Cor Jaring (Amsterdam, 1936-2013) werkte zich op van havenarbeider tot fotograaf van internationale faam. Hij fotografeerde het leven als avontuur, met zijn persoonlijkheid voorop en met veel aandacht voor de rafelranden van de maatschappij. Jaring kreeg in de jaren zestig landelijke bekendheid toen hij de provobeweging van binnenuit vastlegde. Zijn iconische beelden, onder meer van de Bed-in-forPeace-actie van John Lennon en Yoko Ono, laten echter lang niet alles zien van het opwindende oeuvre dat hij heeft achtergelaten. Met Cor was hier wordt die lacune opgevuld. Dit boek toont in woord en beeld verhalen uit Jarings leven die op authentieke wijze zijn belevingswereld typeren, met veel ongetoond werk uit zijn privéarchief. Samengesteld door documentairefotograaf Sander Troelstra (1976), die Cor Jaring de laatste jaren van zijn leven van dichtbij heeft gevolgd en gefotografeerd. Met teksten van auteur Joris van Casteren (1976).

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjc3MDc=